Korszerű és biztonságos DAK rendszerű útkorlát és hídkorlát termékek kifejlesztése

 

1.)

Projekt neve, azonosítószáma:

Korszerű és biztonságos DAK rendszerű útkorlát és hídkorlát termékek kifejlesztése

GOP-1.3.1-11/A-2011-0030

 

2.)

Projekt rövid bemutatása:

A társaság jelen projekt keretében DAK rendszerű útkorlát és hídkorlát termékek kifejlesztésére pályázott és nyert el támogatást. A projekt összes elszámolható költsége 329 979 094 Ft, az elnyert vissza nem térítendő támogatás 139 063 723 Ft.

A Dunai Vasmű üzemeiben az acélszerkezetek gyártása a 1960-as években kezdődött, majd 1990-ben megalakult a DAK Acélszerkezeti Kft. A 2000-es évek elején többlépcsős privatizációs folyamat eredményeként 100%-ban magyar tulajdonú vállalat jött létre. Tevékenységi körébe különféle acélszerkezetek és acélszerkezeti elemek gyártása, útkorlátok gyártása és telepítése valamint tűzihorganyzási felületvédelmi eljárás tartozik. Éves kapacitása 20-25 ezer tonna horganyzott acélszerkezet gyártása, alkalmazottainak létszáma 240 fő. Éves árbevétele kb. 6 milliárd Ft.

A pályázat célja olyan új, korszerű útkorlát típusok kifejlesztése, melyek megfelelnek a hazai és nemzetközi útügy műszaki előírásoknak és szabványoknak. Az útkorlátok különböző visszatartási fokozattal rendelkeznek (H1, N2) és telepítésük, üzemeltetésük a külföldi versenytársakénál kedvezőbb. Ilyen termék eddig Magyarországon nem létezett, ezeket 100%-ban importból szerezték be.  Az újonnan kifejlesztésre kerülő termékek a jelenlegi rendszerrel kompatibilisek, ahhoz rugalmasan illeszthetők, a versenytársak termékeinél egyszerűbbek. A kifejlesztett útkorlát típusok megfelelőségének igazolása töréstesztekkel történik. A minősített korlátok gyártásához kapacitásfejlesztő beruházások is kapcsolódnak, CNC vezérlésű lángvágó gép és maróberendezés, emelő berendezések, alakító görgősorok, daraboló szerszámok, hegesztőgépek és csavarkompresszor kerül beszerzésre.

A fejlesztésnek köszönhetően az Acélszerkezeti Kft korszerűsíteni, bővíteni tudja útkorlát rendszerét. Az új típusok teljesítő képessége megegyezik a legkorszerűbb nyugat európai gyártók termékeivel, előállításuk a beruházásnak köszönhetően gazdaságosabban történhet. Ezzel a vállalat a jövőben is biztosítani tudja vezető szerepét a magyarországi piacon.

 

3.)

Kedvezményezett neve, elérhetősége:

Cég neve: DAK Acélszerkezeti Kft.

Cég székhelye: 2400 Dunaújváros, Sándorháza hrsz. 052/11/B

Kapcsolattartó: Tarány Gábor ügyvezető

Telefonszám, e-mail: +36-25/511-612, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Projekt megvalósítási helyszíne: 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3., 2400 Dunaújváros, Sándorháza hrsz. 052/5/A-G, 052/7/B-D

 

4.)

Közreműködő Szervezet neve, elérhetősége:

KSZ neve: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

KSZ címe: 1139 Budapest, Váci út 83. (Center Point 2. Irodaház)

Telefonszám, e-mail: 40/200-617, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

5.)

Hiperhivatkozás a www.magzrt.hu és a www.nfu.hu oldalakra.


© 2024 DAK Acélszerkezeti Kft.