Piacképes horganyzott acélszerkezeti termékek innovatív gyártásfejlesztése

 

1.)

Projekt neve, azonosítószáma:

Piacképes horganyzott acélszerkezeti termékek innovatív gyártásfejlesztése a DAK Acélszerkezeti Kft-nél

GOP-1.3.1-11/A-2012-0115

 

2.)

Projekt rövid bemutatása:

A társaság jelen projekt keretében a piacképes horganyzott acélszerkezeti termékeinek gyártástechnológia fejlesztésére pályázott és nyert el támogatást. A projekt összes elszámolható költsége 261.267.915 Ft, az elnyert vissza nem térítendő támogatás 127.858.753 Ft. A 3 fő területen valósul meg:

Az első terület a horganyzás-technológia. A Horganyzó Üzem technológiai berendezéseit a 70-es évek elején telepítették. Az elmúlt 40 év során a gépek, berendezések sokat fejlődtek, és ezeket a társaság igyekszik folyamatosan alkalmazni technológiájában.

Megvalósul a füstelszívás hatásfokának fejlesztése a horganyzókádon, valamint a felületvédelem minőségének fokozására kerül sor passzíválás bevezetésével, mely segítségével kiküszöbölhetővé válik az esztétikai és minőségi meghibásodás kockázata. Ezekhez a fejlesztésekhez az alábbi berendezések és eszközök szükségesek: horganyzómedencéhez szűrőrendszer (horganyzó zárt kabin kialakítása), passziváló kád, függesztett daru, új horganyzókád.

A fejlesztés második területe a lemezmegmunkálás hatékonyságának fejlesztése. A vállalkozás folyamatosan fejleszti termékeit és gyártástechnológiáját hogy versenyképes maradjon. A projekt során nagyméretű táblalamezek gazdaságos megmunkálási lehetőségének megteremtése révén egy 6 m-es hidraulikus ollóval kívánja a társaság a gyártás hatékonyságát növelni, valamint hidraulikus idomvas daraboló és lyukasztó berendezés kerül beszerzésre, továbbá „A" csarnokba egy futódaru

A harmadik területe a fejlesztésnek az új útkorlát elemek gyártási lehetőségének megteremtése. A vállalat egyik legnagyobb termékcsoportját ezek a gyártmányok alkotják. Az elmúlt években számos új útkorlát típus került kifejlesztésre a szigorú európai előírások figyelembe vételével. A minősítéssel és CE jelöléssel is ellátott korlátok gyártási hátterének megvalósítását takarja e terület fejlesztése.

 

3.)

Kedvezményezett neve, elérhetősége:

Cég neve: DAK Acélszerkezeti Kft.

Cég székhelye: 2400 Dunaújváros, Sándorháza hrsz. 052/11/B

Kapcsolattartó: Tarány Gábor ügyvezető

Telefonszám, e-mail: +36-25/511-612, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Projekt megvalósítási helyszíne: 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3., 2400 Dunaújváros, Sándorháza hrsz. 052/5/C, 052/5/G

 

4.)

Közreműködő Szervezet neve, elérhetősége:

KSZ neve: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

KSZ címe: 1139 Budapest, Váci út 83. (Center Point 2. Irodaház)

Telefonszám, e-mail: 40/200-617, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

5.)

Hiperhivatkozás a www.magzrt.hu és a www.nfu.hu oldalakra. 


© 2024 DAK Acélszerkezeti Kft.